Thursday, March 12, 2009

= Etimologie de printesa =




Este foarte important sa existe un limbaj universal pentru lucrurile de baza. Botanica,de exemplu a apelat la latina pentru ca, orice limba am vorbi, sa intelegem cu totii cand vorbim despre mica noastra Euglena, careia ii datoram atat de mult.In aceasta idee,era cumva necesar sa existe si un nume de alint universal si pentru micul lucru aplatizat pe marginea drumului cu labutele in sus si ochii in forma de "x"...

Roadkill...demonstratia vie ca evolutia tehnologica a micsorat dramatic numarul de veverite si ratoni. Interesanta este alegerea acestui termen, atat de bine gandita, care iti da posibilitatea sa te referi la...accident...intr-un mod rapid si eficient(rapid pentru ca nu mai pierzi timp pretios cu identificarea speciei si eficient pentru ca scapi foarte usor de remuscari-drumul a facut-o, nu tu).

Semnificatia se extinde si ajunge sa fie un soi de sinonim pentru vulnerabilitate in general, deci il putem folosi si in contexte de gen veverite emotionale si ratoni sentimentali.Foarte interesant roadkill asta.

_fluturasul perfid zboara deasupra masinilor_

2 comments:

Anonymous said...

Mesaj important pentru bloggerii din Capitală!

Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc.
Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO.
Bloggerii care doresc sa se înscrie ca voluntari în organizarea evenimentului sau vor să iniţieze concursuri cu premii,
să ne trimită mesaje la contact@zbb-2009.ro
Va rugam postati bannerul ZBB pe blogul vostru si trimiteti mai departe mesajul sa circule in blogosfera. Multumim

Bianca said...

fotografia este GENIALA!!

 
Design by xworx | Bloggerized by xworx for Chotronette.com | Chotronette